Jakie buty do pracy w kuchni? Na co trzeba zwrócić uwagę?

Do pracy w gastronomii (restauracja, hotel, catering) niezbędne jest specjalistyczne obuwie, które zagwarantuje pracownikowi komfort podczas wielogodzinnej pracy w pozycji stojącej, a także zabezpieczy go m.in. przed poślizgnięciem lub kontaktem…

Zdrowy i smaczny składnik wielu potraw – kapusta kiszona

Charakterystyczny smak białej kwaszonej kapusty jest integralną cząstką polskiej kuchni. Jest ona komponentem licznych potraw i każdy Polak bardzo często kładzie ją na stole. I bardzo dobrze, gdyż kwaszona kapusta…

Zamienniki kapsułek Tchibo Cafissimo

Metoda parzenia kawa w kapsułkach jest znana od schyłku lat 70-tych i pomału pozyskiwała sobie kolejnych zwolenników. Ten wygodny system umożliwia przygotowanie napoju wysokiej jakości w nadzwyczaj prosty sposób –…

Z czego zrobić wino wiosną, latem, jesienią i zimą?

Dla amatorów domowego wina mamy dobrą wiadomość – ten trunek można przygotowywać w Polsce przez okrągły rok, bo zawsze znajdą się odpowiednie składniki. Latem i jesienią, gdy najwięcej jest sezonowych…

Ciastka i pieczywo od Piekarni Pochopień

Smak od 1946 roku – tradycyjna Piekarnia Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami datowanymi na 1946 rok. Założona została przez mistrza piekarniczego Jana Pochopień, który był często nagradzany za…